Co z cukrzycą?
- 917 Views
- Redaktor f14.pl
- 6 kwietnia 2019
- F14 porady dla czytelników
Spożywanie produktów, które zawierają duże ilości tłuszczy trans to zwiększone ryzyko powstania cukrzycy typu drugiego, czyli tego, który wymaga zażywania insuliny.
Węglowodany i ich znaczenie w organizmie nie tylko sportowca
Codziennie spożywamy przynajmniej kilka posiłków. Każdy z nich składa się z szeregu składników, które tworzone są przez białka, tłuszcze i węglowodany. Do tych pierwszych przykłady największą wagę, te drugie lekceważymy. A jak jest z węglowodanami?
Czy można je wyeliminować?
Osoby ogarnięte obsesją odchudzania bardzo często próbują wyeliminować węglowodany z diety. Takie postępowanie jest jednak niewłaściwe. Przede wszystkim dostarczają nam energii do działania. Do dzięki nim jesteśmy w stanie podejmować każdy, nie tylko zwiększony wysiłek fizyczny. Ci, którzy trenują i z nich nie rezygnują można ćwiczyć dłużej i bardziej intensywnie. Prowadzi to do szybszego przyrostu tkanki mięśniowej i syntezy białek.

- 6 kwietnia 2022
Makro i mikroelementy w diecie
- 12 marca 2022
Po co nawadniać organizm
- 23 lutego 2022
O błonniku w diecie
- 5 stycznia 2022
Makro i mikroelementy w diecie
Po co nawadniać organizm
O błonniku w diecie
Jak działa keratyna?
Potas – dlaczego jest potrzebny
Ochroń się przed zimą
Sód i potas – skutki niedoborów
Czy warto płacić za trenera?